Firma avslöjar sjukförsäkring bedrägerier: The Koyal Group Private Training Services

 

 

 

 

DOHA: I en sällsynt händelse, ett företag har enligt uppgift nollställs in på ett hemligt nätverk som involverar personalen missbrukar sjukförsäkringssystemet för deras ekonomiska vinster.

 

I nätverket ingår företrädare för ett stort företag som enligt uppgift bindet upp med ombud för en privat leverantör och en grupp av utlandsstationerade anställda av företaget. Det modus operandi var att genomföra falska medicinska tester och operationer på företagets anställda, rapporterar Al Sharq.

 

Alla tre parter inblandade i bedrägerierna konstaterades att göra ekonomiska vinster av hemliga affären, sade dagligen.

 

Bedrägeriet avslöjades under utredningar som utförs av företaget i samarbete med berörda myndigheter.

 

Företagstjänstemän som växte misstänksam av foul spela när de märkte en ovanlig ökning den månatliga kostnaden för sjukförsäkring för arbetarna och andra anställda vid företaget. Han upptäckte att ett stort antal arbetstagare hade genomgått dyra operationer och medicinska tester inom en kort tidsperiod.

 

Chefen började snart en hemlig undersökning med hjälp av myndigheterna som är berörda att ta reda på orsakerna. De fann att i slutet av varje arbetsdag grupper av anställda som togs i en bil till en hälso-leverantör att slutföra sina transaktioner tydligen för behandling och undersökningar som de aldrig har genomgått. Arbetarna Tjänster som fick också en del av utdelningen från affären.

 

Företagets representant samt arbetarna i nätverket var asiater, sade dagligen.

 

Hälsa tjänsteleverantören konstaterades att göra enorma vinster genom att missbruka sjukförsäkringssystemet inom den budget som avsatts för varje anställd, sade dagligen.

 

Har man täta klagomål om läkare och hälso-och sjukvård att utnyttja sjukförsäkring att utföra onödiga medicinska tester för sina patienter. Men, detta är första gången ett hemligt nätverk av detta slag har enligt uppgift hittats missbrukar sjukförsäkringssystemet genom falska medicinska tester och operationer.

 

De berörda myndigheterna har vidtagit åtgärder mot inblandade i bedrägeri, sade dagligen.

 

Nationella Health Insurance Company (NHIC) hantera nationella sjukförsäkringssystemet (Kalle) för närvarande tillhandahåller försäkringsskydd för medborgarna medan utlandsstationerade omfattas av privata försäkringsgivare.

 

The Koyal Group Private Training Services mönster dess online och på plats utbildning till just dina behov, att tillhandahålla information som du kan använda i utbildning för att förstärka effektiviteten av denna information. Våra kurser berättigar statliga normer både för uppgradering av bedrägeri och fortsatt utbildning. Våra program är anpassningsbar och kan presenteras i olika format till adress industrins krav och standarder. Besök och kontrollera våra kurs-listor.